Antena 3 CNN Actualitate Prime de Paşte oferite de angajatorii români. 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra

Prime de Paşte oferite de angajatorii români. 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra

În spiritul sărbătorilor pascale, angajatorii din România își arată generozitatea față de salariați prin oferirea unor beneficii speciale de Paște. Unii vor oferi prime în bani, alţii vouchere/tichete cadou, coşuri cu produse specifice sărbătorilor, tombole cu premii sau zile libere suplimentare.

Prime de Paşte oferite de angajatorii români. 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra
Sursa foto: pixabay.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Apr 2024   •   21:10

Un procent de 71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Paşte, beneficii extra angajaţilor din companie.

Conform unui comunicat remis, marţi, Agerpres, 22% nu au alocat un buget în acest scop şi nu vor oferi nimic, iar 6,8% încă nu au luat o decizie finală cu privire la acest subiect.

Ca în fiecare an, primele în bani rămân stimulentul pe care îl vor primi cei mai mulţi dintre angajaţi, fiind menţionate în răspunsurile a 57,1% dintre angajatorii participanţi la sondaj.

50% au inclus pe lista cu beneficii şi vouchere/tichete cadou, 40,5% vor da coşuri cu produse specifice sărbătorilor, iar 16,7% oferă zile libere suplimentare. 2,4% vor organiza tombole cu premii.



O treime dintre respondenţi (33,3%) spun că stimulentele acordate anul acesta, de Paşte, se vor încadra într-un buget cuprins între 201 şi 400 de lei/angajat.

16,7% au alocat între 100 şi 200 de lei în acest scop, 14,3% între 401 şi 600 de lei, 2,4% între 601 şi 800 de lei şi tot la fel de mulţi între 801 şi 1.000 de lei. Comparativ cu anul trecut, valoarea beneficiilor oferite angajaţilor este mai mare, după cum declară 40,5% dintre angajatori. 52,4% spun că au menţinut aceleaşi plafoane de buget, 4,8% le-au scăzut, iar 2,4% nu ştiu.

Sondajul a fost realizat în luna aprilie, pe un eşantion de 120 de companii, reprezentate de specialişti în HR, manageri de HR, manageri de departament şi antreprenori, scrie Agerpres.

Domeniile cu cea mai ridicată reprezentativitate au fost vânzări, construcţii/instalaţii, administrativ/logistică, IT/software, alimentaţie, HoReCa şi auto.

 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close